هاست سرویسی است که به سازمانها و افراد اجازه می دهد یک وب سایت یا صفحه وب را در اینترنت آپلود کنند. هاستینگ و یا ارائه دهنده خدمات هاست ، کسب و کاریست که فناوری و خدمات مورد نیاز برای مشاهده وب سایت یا صفحه وب در اینترنت را فراهم میکند. وب سایت ها در رایانه های خاصی به نام سرور ذخیره می شوند. هنگامی که کاربران اینترنت می خواهند وب سایت شما را ببینند باید آدرس وب سایت یا دامنه شما را در مرورگر خود تایپ کنند. سپس کامپیوتر آنها به سرور شما متصل می شود . وصفحات وب شما از طریق مرورگر به آنها نمایش داده می شود. اگر دامنه ندارید، با مراجعه به مقاله های کافه دیجی صفر تا صد دامنه سایت را مطالعه کنید.
هاست چیست؟
Host در فارسی به معنی «میزبان» است. هاستینگ بخش کوچکی از یک سرور (Server) کامپیوتری است که اطلاعات در آن ذخیره میشود. سرور کامپیوتر همیشه باید روشن باشد تا کاربران همیشه بتوانند به آن درخواست بفرستند و اطلاعات مورد نیاز را در آن مشاهده کنند.
دسته بندی انواع هاستینگ
1- میزبانی وب اشتراکی هاست(Shared Hosting)
در این روش چندین وب سایت روی یک سرور مستقر هستند که تعداد آنها ممکن است به هزاران وب سایت برسد. بیشترین وب سایت ها دراینترنت ازاین سرویس استفاده میکنند. بیشتر شرکت های میزبانی وب، میزبانی وب اشتراکی را ارائه می دهند.
2- نمایندگی میزبانی وب هاستینگ
( Reseller Web Hosting)
هاست یک نوع میزبانی وب است که صاحب حساب توانایی استفاده از فضای هارد دیسک اختصاصی و پهنای باند خود را برای میزبانی وب سایت ها از طرف اشخاص ثالث دارد. نمایندگی فروش، عمده خدمات میزبان را خریداری می کند و سپس آنها را به مشتریان می فروشد. بخش خاصی از فضای هارد دیسک و پهنای باند به حساب نمایندگی اختصاص داده شده می شود.
3-میزبانی وب رایگان (Free Web Hosting)
این نوع میزبانی به صورت رایگان به منظور جنبه های تبلیغاتی ارائه می شود که این روش بیشتر مناسب افراد مبتدی یا افرادی است که پول کافی برای خرید یک حساب میزبانی اشتراکی وب ندارند. البته این روش با محدودیت های بسیاری در زمینه نرم افزار، پهنای باند، فضای دیسک و … همراه است.
4- میزبانی سرور مجازی (VPS)
در این روش از میزبانی یک سرور واحد وجود دارد که از طریق نرم افزارهای مجازی سازی به چند سرور مجازی تقسیم می شود که از دید کاربر مثل یک سرور اختصاصی است که در انحصار مشتری قرار دارد. در این روش هر سرور مجازی مانند یک رایانه است که از نظر فیزیکی تکه تکه شده و هر تکه برای احتیاجات یک مشتری خاص تخصیص داده شده است یک سرور شخصی مجازی می تواند مدیریت شده و مدیریت نشده باشد.
5- میزبانی اختصاصی (Dedicated Web Hosting)
در این روش یک سرور به مشتری تخصیص داده می شود . بر خلاف روش اشتراکی در واقع فقط وب سایت مشتری روی آن قرار دارد و مشتری واقعا تنها فردی است که از سرور وب استفاده می کند. در میزبانی اختصاصی کارهایی مانند راه اندازی مجدد، نصب سیستم عامل و… به عهده خود مشتری است. بیشتر وب سایت های بزرگ از سرورهای اختصاصی استفاده می کنند که این قابلیت را داشته باشند تا هرکاری می خواهند با سرورهای خود انجام دهند.
6- فضای میزبانی سرور (Collocation Web Hosting)
میزبانی در محل شرکت تقریبا شبیه به میزبانی اختصاصی است، با این تفاوت مشتری مالک سرور می شود. راه اندازی این سرور به صورت فیزیکی در محل کاربر و در قفسه (rack) آنها صورت می گیرد. این سرویس ممکن است از بقیه ی روش ها گران تر باشد اما به دلیل در اختیار بودن سخت افزار فوایدی نیز دارد.
7- میزبانی وب ابری (Cloud Web Hosting)
در این روش که با گذشت زمان از محبوب ترین روش ها به شمار می رود، وب سایت مشتری همیشه در اوج است. این نوع میزبانی جدولی نیز معروف است. در این روش هاست همواره چندین سرور در حال کار کردن هستند که همواره حداقل یک سرور برای تحمل بار در دسترس است.
8- میزبانی خوشه ای (Cluster Web Hosting)
این روش شباهت زیادی با روش ابری دارد. به این منظور که به دلیل استفاده از سرورهای به اصطلاح خوشه ای از کارافتادگی وب سایت هیچ گاه رخ نمی دهد. این روش ازسرویس هاست امکاناتی مانند کنترل امنیت، توازن بار و منابع داده ای حیاتی سایت با بهره وری و افزونگی بالاتری را در اختیار مشتری قرار می دهد.

کاربرد انواع هاست
هاست چه کاربردی دارد؟
1- ایجاد وب سایت و فروشگاه اینترنتی
بیشترین کاربرد و استفاده از هاست برای ساخت و راه اندازی وب سایت و وب سرور میباشد. با خرید هاست می توانید هرنوع وب سایت مثلا سایت شخصی، سایت شرکتی، سایت فروشگاه اینترنتی، سایت خبری، سایت سازمانی و… طراحی و راه اندازی نمایید. هنگامی که تصمیم به ایجاد یک وب سایت دارید، باید یک شرکت ارائه دهنده خدمات میزبانی وب پیدا کنید که فضای هاست و دامنه را در اختیار شما قرار دهد. شرکت میزبان وب شما با ارائه یک اکانت ، این امکان را در اختیار شما قرار میدهد تا بتوانید تمام فایل ها، کدها، اطلاعات و دیتابیس های وب سایت خود را در هاست آپلود و اجرا کنید. سپس هرگاه شخصی نام دامنه سایت شما را در نوار آدرس مرورگر خود وارد میکند، سرور میزبانی وب شما تمام پرونده های لازم برای ارائه درخواست را منتقل می کند.
2- میزبانی فایل و اشتراک گذاری اطلاعات
از هاست میتوان جهت هرگونه اشتراک گذاری اطلاعات، میزبانی فایل و مستندات در اینترنت بهره برد. بنابراین با داشتن یک هاست میتوانید هر نوع فایل و اطلاعات را روی آن ذخیره و در دسترس همگان قرار دهید. برای بسیاری از افراد، شرکت ها و سازمان های بزرگ در دسترس بودن منابع اطلاعاتی از اهمیت زیادی برخوردار است، بنابراین با استفاده از هاست میتوان به صورت 24 ساعته به اطلاعات دسترسی داشت.
3- ایمیل سرور هاستینگ
استفاده از هاست جهت میل سرور بدون محدویت تعداد ارسال ایمیل در روز برای پاسخ به نیاز شرکت ها و سازمانهایی که از پست الکترونیکی استفاده میکنند بسیار حائز اهمیت است، همچنین با دسترسی که به سرور هاست وجود دارد، میتوان نرم افزار ایمیل دلخواه خود را نیز بر روی سرور نصب کرد.
4- اپلیکیشن سرور
یکی دیگر از کاربردهای هاست استفاده جهت راه اندازی اپلیکیشن ها، نرم افزار های و سیستم های تحت وب میباشد.
همچنین سیستم عامل های تحت وب نیز روی هاست اجرا میشود و در واقع یک دسکتاپ مجازی است و کاربران را قادر میکند که به آن از طریق مرورگر وب دسترسی داشته باشند. بهطور معمول در شرکتهای بزرگ در دسترس بودن منابع اطلاعاتی از اهمیت زیادی برخوردار است.بنابراین سیستم عاملهای تحت وب یک راه مناسب برای به اشتراک گذاشتن منابع اطلاعاتی است.
5- دیتابیس سرور هاست
سرور دیتابیس سروری است که از آن بهمنظور ذخیره، بازیابی و مدیریت دادهها استفاده میشود. با استفاده از دیتابیس شما میتوانید اطلاعات و داده های نرم افزار، سایت، اپلیکیشن و کلا هرنوع سیستم تحت وب را ذخیره نمایید. و با استفاده از دستورات یک زبان برنامه نویسی آنها را از دیتابیس بگیرید. تمامی این اطلاعات و داده ها توسط دستورات یک زبان برنامه نویسی مثلا PHP و کوئری های پایگاه داده ، به کاربران سایت نمایش داده میشوند. یکی از اهداف مهم دیتابیس سرورها، قابلیت رشد و توسعه پذیری آنها است.
6- کامپیوتر مجازی هاست
نوعی از هاست تحت عنوان سرور مجازی وجود دارد که شما میتوانید با نصب سیستم عامل های مختلف مثلا ویندوز یا لینوکس همانند کامپیوتر شخصی خود از آن استفاده نمایید. بسیاری از محاسبات و یا کارهای کامپیوتری نیاز به سخت افزار قوی، اینترنت پرسرعت و منابع بالا دارند که میتوان آنها را مجازی انجام داد. سرعت بالا و سریع این نوع هاست به توانایی سخت افزاری کلاینت یا کاربر پشت سیستم ارتباطی ندارد.

میزبانی وب هاست
سخن پایانی
توضیحات تکمیلی درمورد هاست و انواع آن در این مقاله از کافه دیجی شما را در انتخاب و استفاده از هاستینگ متناسب با سایت خود کمک میکند . شما میتوانید با مراجعه به صفحه اینستاگرام کافه دیجی، سایت متناسب با کسب و کار خود را با بهترین روش طراحی کنید . کافه دیجی سعی دارد شما را برای ایجاد آینده ایی روشن همراهی کند .